Annonsera på sociala medier

Din målgrupp befinner sig med största sannolikhet på olika sociala medier som Facebook och Instagram. Vi vet hur man når er målgrupp på ett träffsäkert och kostnadseffektivt sätt. 

annonsering på sociala medier

hur fungerar det att annonsera på facebook ads och instagram ads?

Här nedan förklarar vi mer om vad Facebook Ads och Instagram Ads är och hur det fungerar. Har du fler frågor eller är du intresserad av våra tjänster?  Välkommen att kontakta oss!

Facebook Ads

Facebook har vuxit till att bli en självklar och lönsam del av många företags marknadsföringsstrategier. Med Facebook Ads kan du bland annat nå personer i din målgrupp, existerande kunder och till och med personer som har liknande intressen som din huvudsakliga målgrupp. Då cirka 75% av alla svenskar använder sig av Facebook innebär detta att det finns stora möjligheter att hitta en passande målgrupp i denna kanal.

I vårt arbete med Facebook Ads hanterar vi allt i från uppstarten till den löpande optimeringen. Vi rapporterar även månatligen på resultatet i kontot. 

Instagram Ads

Instagram är sedan 2012 en del av Facebook. Precis som på Facebook kan du på Instagram nå specifika målgrupper med dina annonser. Några bra skillnader som är värt att känna till är att Instagram är helt inriktat mot mobila enheter – användarna tenderar även att vara något yngre än på Facebook.

Om du redan annonserar framgångsrikt på Facebook Ads kan ett bra nästa steg vara att även börja använda sig av Instagram Ads.

Vi hjälper er gärna att komma igång med annonsering på Instagram Ads.

Målgrupper

  Den stora fördelen med att annonsera på sociala medier är  möjligheten att styra annonseringen mot specifika målgrupper. En central del av vår optimering går ut på att hitta rätt målgrupper och att även försöka hitta nya lönsamma målgrupper. Målgrupperna kan baseras på flera olika variabler – exempelvis ålder, kön, yrkestitel, intressen, utbildningsnivå och mycket mer. 

Med hjälp av vår erfarenhet och kunskap om er verksamhet hittar vi tillsammans de mest relevanta och lönsamma målgrupperna för er.

DPA - Dynamic Product Ads

Dynamic Product Ads – vanligtvis förkortat som DPA ger dig möjlighet att öka försäljningen genom att visa produkter ur ert sortiment till personer som tidigare har interagerat med ert varumärke. DPA kan användas både på Facebook och Instagram och är för många e-handlare en viktig del av annonseringen på sociala medier. 

För att komma igång med DPA krävs det – precis som för Google Shopping – ett produktflöde där dina produkter är uppmärkta enligt specifika riktlinjer. 

Vi kan hjälpa er att sätta upp DPA och att hantera den löpande optimeringen.

Bilder och annonsformat

Nyckeln till att lyckas med annonseringen både på Facebook och Instagram är att använda sig av bra och högkvalitativa bilder. 

Behöver ni feedback på vilka bilder ni bör använda står vi självklart till tjänst. Med hjälp av bilden tar vi fram annonstexter och utformar sedan själva annonsen. 

Retargeting

Retargeting är ett effektivt sätt att nå personer som tidigare interagerat med er sajt. Det kan exempelvis röra sig om personer som lämnat varukorgen och ej slutfört ett köp eller personer som varit inne på er sajt men inte konverterat. Med hjälp av retargeting kan du påminna dina kunder om de tjänster eller produkter ni erbjuder. 

Annonsering på Facebook & Instagram

Hur jobbar digitalkonsulterna med sociala medier?

Vi erbjuder tjänster inom Facebook Ads och Instagram Ads. I vårt arbete hanterar vi allt i från att sätta upp annonskontot till att hantera den löpande optimeringen. Varje månad får ni även en komplett rapport där vi redovisar vilka resultat som uppnåtts. Självklart äger ni alltid ert egna konto. 

Kundomdömen

Vad säger våra kunder om oss?

Vi har hjälpt flera kunder med deras annonsering på sociala medier. Läs vad de har att säga om oss här:

Vad vi uppnått

våra resultat

Vi är stolta över de resultat vi har uppnått tillsammans med våra kunder. Se gärna några exempel här nedan:

0
Happy Customers
0
Completed Projects
0 +
cups of green tea
0
Working Hours
Let's Start

Kom igång med annonsering på Facebook och Instagram